Hydraulpressning

När du behöver en djup och sömlös produkt i plåt är hydraulpressning med djupdragning ofta det bästa alternativet.

Hydraulpressning är en tillverkningsprocess där man formar plåtstycken genom djupdragning med väldigt hög presskraft.

Detaljer tillverkade med hydraulpressning

Detalj till vitvarubranschen som djupdragits i hydraulpress.

Detalj till fordonsindustrin som djupdragits i hydraulpress.

Detalj till fordonsindustrin som djupdragits i hydraulpress.

Hydraulpressning genom djupdragning – så funkar det

Hydraulpressning genom djupdragning går till så att man pressar ett plåtstycke mellan två verktyg för att forma det till önskad form.  Detta sker oftast i ett flertal steg. Då man behöver ha lite djupare slag för denna typ av produkter så utförs ofta djupdragningen i en hydraulpress.

Det som skiljer hydraulpressen från en excenterpress är att den drivs av en hydraulmekanism, där en mindre kolv rör sig djupt in i en olja, vilket påverkar trycket på en ännu större kolv i systemet som driver själva presslagen. Denna specifika mekanism gör att presskraften blir lite starkare men framförallt att den är lika stark igenom hela slaget.

Hydraulpressning med djupdragning kan vara bra när man ska tillverka material med komplexa former. Man lägger då plåten emellan två specialtillverkade verktyg, ett över- och underverktyg. Öververktyget pressar med väldigt hög kraft ned plåten över underverktyget. Plåten dras då utmed underverktyget och antar samma form som detta.

 

 

 

Denna metod går att använda till de flesta typer av plåt bl.a. stål, koppar, aluminium, rostfritt, mässing och titanzink. Några vanliga produkter som ofta är tillverkade genom djupdragning är kåpor, höljen, kupor och karossdelar med mera.

Maskinpark

EMAB erbjuder djupdragning i hydrauliska automatpressar med möjlighet att producera upp till 800 mm bandbredd från coil eller från formatplåt. Automatpressarna har en integrerad transferrobot för effektiv obemannad drift vilket ger kostnadseffektivitet.

Vi har också ett flertal manuella pressar.

Behöver ni hjälp med hydraulpressning?

Du har behov av en detalj i plåt eller en sammansatt produkt där plåt är ett av de ingående materialen. Du behöver inte ha koll på vilken tillverkningsmetod som är den som ger bästa lösningen eller vilken som är mest ekonomisk för dig som kund. Det är det vi har koll på, och vi har maskinparken!

Vi är gärna med redan under produktutvecklingsfasen för att bidra med konstruktionslösningar och rekommendationer för kostnadseffektiv produktion och kloka materialval.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig för att diskutera era behov och önskemål.

2 + 3 =

EMAB Sweden AB
Götgatan 9
334 33 Anderstorp

EMAB Sweden AB
Box 23
334 21 Anderstorp

Måndag–fredag
07.00–16.00