Hydraulpressning

Hydraulpressning med djupdragning ger djupa, komplexa plåtdetaljer. Metoden passar perfekt till framställning av allt från kåpor och karossdelar till aluminiumburkar.

Hydraulpressning med djupdragning – så funkar det

Hydraulpressning är en tillverkningsprocess där man formar plåtstycken med så kallad djupdragning. Styrkan och jämnheten i presslagen gör denna typ av pressning lämplig för produkter som ska hålla jämn tjocklek och behöver djup. Kantpressning, där man skapar skarpa veck och kanter i plåt, kan också med fördel göras i en hydraulpress. 

Rent praktiskt går djupdragning till som så att man pressar ett plåtstycke mellan två specialtillverkade verktyg, ett över- och ett underverktyg. När öververktyget med kraftfulla och jämna slag pressar ner plåten över underverktyget, dras plåten ut och antar samma form som detta.

Är du intresserad av djupdragning? Kontakta oss!

Detaljer tillverkade med hydraulpressning

Detalj till vitvarubranschen som djupdragits i hydraulpress.

Detalj till fordonsindustrin som djupdragits i hydraulpress.

Detalj till fordonsindustrin som djupdragits i hydraulpress.

Hur jobbar EMAB med hydraulpressning?

Vi på EMAB ser många fördelar med hydraulpressning och djupdragning av plåtdetaljer. Cykeltiden är kort och produktionen effektiv – du får snabba resultat samtidigt som du sparar både pengar och tid. Verktygen för hydraulpressning kan vara mer komplexa och i vissa fall dyrare än för andra metoder, men det vägs upp av snabbheten – hydraultekniken blir särskilt konkurrenskraftig vid större seriestorlekar. Maskinerna inom dagens plåtindustrii har krav på sig att hålla låg tillverkningskostnad och hög kvalitet, och nya sätt att förbättra och specificera tekniken dyker ständigt upp. Hydraulpressen är en av de framgångsrika maskinerna som kommit till genom denna utveckling.

Man kan djupdra de flesta typer av plåt, däribland stål, koppar, aluminium, mässing och titanzink. För vissa plåtdetaljer kan det vara bra att kombinera djupdragning med trycksvarvning eller någon annan process för efterbearbetning, exempelvis då radier och kanter ska slutformas. Vi har både automatiska och manuella hydraulpressar och klarar produktion med upp till 800 millimeter bandbredd från coil eller formatplåt. Automatpressarna har en integrerad transferrobot som ger en effektiv, obemannad drift och lägre kostnader.

Behöver ni hjälp med hydraulpressning?

Du har behov av en detalj i plåt eller en sammansatt produkt där plåt är ett av de ingående materialen. Du behöver inte ha koll på vilken tillverkningsmetod som är den som ger bästa lösningen eller vilken som är mest ekonomisk för dig som kund. Det är det vi har koll på, och vi har maskinparken!

Vi är gärna med redan under produktutvecklingsfasen för att bidra med konstruktionslösningar och rekommendationer för kostnadseffektiv produktion och kloka materialval.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig för att diskutera era behov och önskemål.

5 + 11 =

EMAB Sweden AB
Götgatan 9
334 33 Anderstorp

EMAB Sweden AB
Box 23
334 21 Anderstorp

Måndag–fredag
07.00–16.00