Kantpressning och bockad plåt

Vi använder oss av den senaste tekniken inom kantpressning för hög precision, snabba omställningar och kostnadseffektiv produktion.

EMAB arbetar från högvolym till enstaka prototyper. Hos oss på EMAB får du helheten – med tekniskt kunnande och mätbar kvalitet. Vi är plåtlitliga.

Plåt är starkt och tåligt, vilket betyder att det krävs enorm kraft för att forma materialet genom kantbockning eller kantpressning. Samtidigt är det viktigt att plåtdetaljer får den exakta form och design som eftersträvas. Våra moderna maskiner för kantpressning och bockad plåt är avancerade, har stor precision och en repeterbarhet som är exakt.

Som plåtlitlig partner inom kantbockning och bockad plåt ger vi dig som kund högsta kvalitet på produkt och leveranssäkerhet. Lägg till montering packning och lagerhållning. Då har du EMAB i Anderstorp. Här får du helheten – med tekniskt kunnande och mätbar kvalitet. Vi är plåtlitliga.

Detaljer tillverkade med kantpressning/kantbockning
bockad plåt genom kantpressning

Laserskuren, kantpressad och ytbehandlad detalj i stålplåt till trädgårdsmaskiner.

bocka plåt

Laserskuren och kantpressad detalj i stålplåt till fordonsindustrin.

plåtbockning

Laserskuren och kantpressad detalj i stålplåt till trädgårdsmaskiner.

Så fungerar kantpressning

Vid kantpressning, även kallat kantbockning, placeras plåten på ett underverktyg, även kallat dyna. Sedan pressas öververktyget, även kallat stansen, mot dynan med enorm kraft. Resultatet blir att plåten bockas. Vinkeln som uppstår beror på plåtens tjocklek, kraften som används och övriga inställningar för maskinen.

Kantpressning är effektiv för tunnare plåttyper. En stor fördel är att metoden har en relativt låg kostnad. Eftersom dagens maskiner är så flexibla och styrs med väldigt hög precision kan plåten formas efter mycket detaljerade specifikationer. Säkra processer minskar kvalitetsfel och därför går heller inte mycket av materialet till spillo.

EMAB använder kantpressar av märket Bystronic. De är utrustade med den senaste mjukvaran för att uppnå hög precision, snabba omställningar och för att materialet verkligen ska utnyttjas på bästa sätt. En annan fördel med denna styrning är att repetitionsnoggrannheten är hög. Därför går det att hålla nere kostnaden för varje kantpressning, vilket uppskattas av våra kunder.

Maskinpark

Hydrauliska och elektriska kantpressar från 80 till 150 ton. Max längd 3 m.

Behöver ni hjälp med kantpressning?

Du har behov av en detalj i plåt eller en sammansatt produkt där plåt är ett av de ingående materialen. Du behöver inte ha koll på vilken tillverkningsmetod som är den som ger bästa lösningen eller vilken som är mest ekonomisk för dig som kund. Det är det vi har koll på, och vi har maskinparken!

Vi är gärna med redan under produktutvecklingsfasen för att bidra med konstruktionslösningar och rekommendationer för kostnadseffektiv produktion och kloka materialval.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig för att diskutera era behov och önskemål.

15 + 6 =

EMAB Sweden AB
Götgatan 9
334 33 Anderstorp

EMAB Sweden AB
Box 23
334 21 Anderstorp

Måndag–fredag
07.00–16.00