Kantpressning

Vi använder oss av den senaste tekniken inom kantpressning för hög precision, snabba omställningar och kostnadseffektiv produktion.

Plåt är starkt och tåligt, vilket betyder att det krävs enorm kraft för att forma materialet. Samtidigt är det viktigt att plåtdetaljer får den exakta form och design som eftersträvas. Våra moderna maskiner för kantpressning är avancerade, har stor precision och en repeterbarhet som är exakt.

Detaljer tillverkade med kantpressning

Laserskuren, kantpressad och ytbehandlad detalj i stålplåt till trädgårdsmaskiner.

Laserskuren och kantpressad detalj i stålplåt till fordonsindustrin.

Laserskuren och kantpressad detalj i stålplåt till trädgårdsmaskiner.

Så fungerar kantpressning

Vid kantpressning, även kallat kantbockning, placeras plåten på ett underverktyg, även kallat dyna. Sedan pressas öververktyget, även kallat stansen, mot dynan med enorm kraft. Resultatet blir att plåten bockas. Vinkeln som uppstår beror på plåtens tjocklek, kraften som används och övriga inställningar för maskinen.

Kantpressning är effektiv för tunnare plåttyper. En stor fördel är att metoden har en relativt låg kostnad. Eftersom dagens maskiner är så flexibla och styrs med väldigt hög precision kan plåten formas efter mycket detaljerade specifikationer. Säkra processer minskar kvalitetsfel och därför går heller inte mycket av materialet till spillo.

EMAB använder kantpressar av märket Bystronic. De är utrustade med den senaste mjukvaran för att uppnå hög precision, snabba omställningar och för att materialet verkligen ska utnyttjas på bästa sätt. En annan fördel med denna styrning är att repetitionsnoggrannheten är hög. Därför går det att hålla nere kostnaden för varje kantpressning, vilket uppskattas av våra kunder.

Maskinpark

Hydrauliska och elektriska kantpressar från 80 till 150 ton. Max längd 3 m.

Behöver ni hjälp med kantpressning?

Du har behovet av en detalj i metall eller en sammansatt produkt där plåt är ett av de ingående materialen. Du behöver inte ha koll på vilken tillverkningsmetod som är den som ger bästa lösningen eller den som är mest ekonomisk. Det är sådant vi vet. Det är det vi har har koll på. Och vi har maskinparken!

Dessutom hjälper vi till med konstruktionsarbete och kan vara rådgivare under produktutvecklingsfasen.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig för att diskutera era behov och önskemål.

8 + 9 =

EMAB Sweden AB
Götgatan 9
334 33 Anderstorp

EMAB Sweden AB
Box 23
334 21 Anderstorp

Måndag–fredag
07.00–16.00