Laserskärning

Laserskärning är en central del i EMAB:s erbjudande. Vi använder maskiner med den senaste fiberteknologin kombinerat med automatisk laddning för ökad effektivitet.

Laserskärning är mycket exakt och dessutom en ”icke-förstörande” teknik, där materialet påverkas minimalt vid bearbetning. Med laserskärning kan avancerade former skäras med extremt hög kantkvalitet.

Detaljer tillverkade med laserskärning

Detalj till fordonsindustrin i rostfritt stål som laserskurits, slipats, svarvats och gängats.

Detalj till trädgårdsmaskiner som laserskurits och därefter, kantpressats och robotsvetsats.

Detalj som laserskurits och därefter kantpressats i flera steg.

Laserskärning – så funkar det

Laserskärning är en mycket exakt process där den höga temperaturen i en koncentrerad laserstråle används för att skära genom material såsom svartplåt, aluminium, mässing och koppar.

Fördelen med laser gentemot andra tekniker är exaktheten med vilken processen kan utföras. Med denna metod är det möjligt att skära väldigt exakta konturer samtidigt som man uppnår en extremt hög kantkvalitet som kännetecknas av skarpa kanter samt nästintill obefintliga skärlinjer. Ingen annan termisk skärmetod kan producera tunnare skärsnitt.

 Förutom skärsnitt har laserskärning ytterligare en fördel kontra andra termiska skärmetoder. Ytan som utsätts för värme är smal vilket innebär att en så liten del av plåtens detaljer som möjligt utsätts för påverkan vid skärningen. Skärning med laser används med fördel när man skär i såväl tunna som tjocka material.

Maskinpark

Hos oss på EMAB använder vi oss av lasermaskiner med senaste fibertekniken och med automatisk inmatning. Den automatiska laddningen innebär att vi kan hålla en effektiv produktion igång utan bemanning vilket gör att vi kan hålla uppe en hög produktionshastighet utan att riskera någon som helst påverkan på kvaliteten. Fibertekniken innebär att vi kan skära tunnare material i väldigt höga hastigheter samt med extremt hög precision.

Behöver ni hjälp med laserskärning?

Du har behov av en detalj i plåt eller en sammansatt produkt där plåt är ett av de ingående materialen. Du behöver inte ha koll på vilken tillverkningsmetod som är den som ger bästa lösningen eller vilken som är mest ekonomisk för dig som kund. Det är det vi har koll på, och vi har maskinparken!

Vi är gärna med redan under produktutvecklingsfasen för att bidra med konstruktionslösningar och rekommendationer för kostnadseffektiv produktion och kloka materialval.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig för att diskutera era behov och önskemål.

15 + 14 =

EMAB Sweden AB
Götgatan 9
334 33 Anderstorp

EMAB Sweden AB
Box 23
334 21 Anderstorp

Måndag–fredag
07.00–16.00